donderdag 30 augustus 2012

Aards goed

Volgens Shakespeare is een roos nog steeds een roos, ook al heet hij anders. Zo heel belangrijk is een naam dus niet. Maar toch, zonder gaat ook niet. En een naam moet toch wel de vlag zijn die de lading dekt. Waarom heet mijn blog dus "aards goed"?
In de eerste plaats omdat het m'n bedoeling is daarover te schrijven: mijn aardse goed, als daar zijn man, kinderen, het plekje waar we wonen mogen, gezondheid... Kortom, het leven in en om ons huis.
Aards goed dus. Al het goede dat we op de aarde toegemeten krijgen. En dat is veel, ook al is ons leven zoals bij iedereen een mengsel van zuur en zoet, goed en kwaad. Maar er is nog een andere kant.
 Aards goed. Het dagelijks leven, al het mooie, al het lelijke, het is maar een deel. Wij proberen ons leven als christenen in te richten en zijn er dus van overtuigd dat het hier en nu een voorbereiding is voor onze eeuwige bestemming. Dat zal hier en daar doorklinken in mijn berichten, omdat een overtuiging nu eenmaal altijd te herkennen is.  Het is echter niet mijn de bedoeling te theologiseren, filosoferen of wat dan ook. Gewoon -soms letterlijk- dicht bij de grond, daar gaat het over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten